Waar begin ik aan als ik in een traject bij Balans in Evenwicht stap?
Wat mag ik verwachten?

Dit vragen veel mensen zich af.
Daarom leg ik graag even uit hoe ik precies te werk ga.

Alles begint met een kennismakingsgesprek

Door je een aantal vragen te stellen, wil ik al een eerste zicht krijgen op dat waarmee je zit. Ik wil graag achterhalen wat je tot mij heeft gebracht. Waar je graag hulp bij wil hebben. Wat je verwachtingen zijn.
Kortom, wat er je dwars zit.

Op zich hoef je dit nog niet heel duidelijk te weten.  Het kan ook zijn dat je gewoon voelt dat er iets niet goed zit en dat je het niet echt kan omschrijven of in de juiste woorden kan omzetten. Dat is helemaal prima.

Tijdens dit gesprek leren we elkaar kennen. We onderzoeken al een eerste keer jouw vraag. En je ondervindt tevens mijn manier van werken. Dit gesprek is vrijblijvend. Je bent vrij om te beslissen of je verder wil gaan met het traject of niet.

Vertrouwen is belangrijk in een begeleidingstraject. Hiervoor wil ik graag onmiddellijk de fundamenten leggen.

We nemen onze tijd om stil te staan bij waar je momenteel op botst.  Tegelijkertijd gaan we ook kijken naar dat wat je (anders) wil. Naar dat wat wel goed loopt. Wat wel werkt voor jou.

Ik ben niet iemand die jouw probleem haarfijn wil uitdiepen en analyseren. Ik wil wel graag, samen met jou, stappen zetten naar die nieuwe richting. Naar dat wat jou weer een goed en vooral sterk gevoel geeft, zodat je opnieuw energie en goesting voelt stromen.

Onderweg bij Balans in Evenwicht

Op het einde van dit gesprek hebben we de next steps duidelijk.

In de volgende sessies gaan we aan de slag met die stappen

Het is te zeggen…JIJ gaat ermee aan de slag. Uiteraard begeleid ik je hierin, maar het is jouw proces waar je zelf de verantwoordelijkheid voor draagt. Samen onderzoeken we jouw gedachten, overtuigingen en gevoelens.
We doen dit via gesprekken, doe-oefeningen, visualisaties, lichaamswerk.

Ik streef een holistische benadering na. D.w.z. dat ik aan de slag ga met lichaam en geest.

We exploreren ons mentale deel door gesprekken, onderbouwde theorieën en oefeningen. Langs de andere kant is rust en balans in ons lichaam even belangrijk. Door begeleide oefeningen verkennen we onze emoties en waar die zich in ons lichaam kunnen vastzetten. We voelen waar de stress woelt. Hoe die knoop vastgehecht zit. Hoe mentale druk zich in ons lichaam nestelt. We zetten even die mallemolen van onze gedachten op stop en laten ruimte en rust toe in ons lichaam.

Hier volg ik jouw tempo. En ik daag je uit.
We zetten samen de stappen die jij nodig hebt.
Dit alles in complete veiligheid, vertrouwen en transparantie.

We beslissen samen wanneer de laatste sessie plaats vindt

Hierin bekijken we welke vorderingen je maakte.
Welke tips of tricks je meeneemt. Hoe je “alleen” verder gaat.
Mijn ervaring leert me dat een terugkomgesprek, 3 maanden na de laatste sessie, ondersteunend werkt.
“Hoe gaat het nu met je?” is de belangrijkste insteek van dit gesprek. Daarnaast benoemen we nog eens die cruciale (geleerde) zaken zodat je je die nog meer eigen kan maken.

Hoe lang een traject duurt is afhankelijk van verschillende factoren

Daar ben jij één van. We doen wat jij nodig hebt. Ten allen tijden kan en zal dit bijgestuurd worden. Het is op jouw maat.
Kortom, elk traject is uniek… want elke mens is uniek.

Twijfel je of is er iets niet duidelijk, contacteer me gerust.
Je kan me mailen of telefoneren
. Ik beantwoord graag je vragen.
Of we leggen ineens een moment vast voor een kennismakingsgesprek.