Beeld je eens in… een 30m lange kiezeloprit, perfect aangelegd.

Dan vinden er grondwerken plaats en is het plots een hobbelige oprit met putten, bulten en kale zandplekken.

Dit vraagt om herstellingswerken. Hoe pakken we dat aan?

Nivelleren met een nieuwe laag verse kiezel , natuurlijk!

Afgelopen dagen heb ik dus een berg verzet.
Mijn lijf heeft het geweten…

Fysieke of mentale berg?

Tijdens het zwoegen en zweten viel me ineens de vergelijking met het overwinnen van een mentale berg binnen.

Je weet wel zo’n tegenslag die je helemaal van de kaart veegt. Die je doet verdwalen.

Of een mokerslag die je figuurlijk KO slaat. Zo’n donderslag bij heldere hemel die je wereld ondersteboven keert.

Of een berg die al heel lang in de weg staat. Die je zicht belemmert waardoor je kansen mist en mogelijkheden onbenut laat.

Hoe overwin je zo’n berg?

Het lijkt onoverkomelijk… en eigenlijk begin je er liever niet aan, maar de nood dringt zich plots op.

Je voelt dat het tijd is… tijd om het tij te keren.

Want zo kan het echt niet langer. Je wil het anders.

Maar zo’n berg is groot… hoog… veel… eindeloos…

Hoe begin je daaraan?

En belangrijker… hoe hou je dat vol?

Een berg lijkt hoog… veel…eindeloos…

Dit leerde ik van mijn berg kiezels

  • De kunst is om tussenstapjes te creëren. Vandaag verzet ik 20 kruiwagens en morgen ook. Rome is ook niet in 1 dag gebouwd. Zo ga je stap voor stap vooruit en staar je je niet blind op die ontmoedigende hoogte van je berg. En vergeet niet : jouw tempo is prima!
  • Beloon je zelf regelmatig. Neem een rustpauze in het zonnetje, trakteer jezelf op lekker drankje of een zondige snack. Verzin iets waarmee je jezelf verwent. Je verdient dat, na zo’n inzet.
Neem een rustpauze in het zonnetje!
  • Een berg verzetten, dat voel je in je lijf. Of het nu een fysieke of een mentale berg is… het is zwaar. Wees je daarom bewust van je lichaam. Wat voel je? Waar doet het pijn? Welk deel is sterk? Rust goed en hou het gezond. Spaar je zwakkere lichaamsdelen en durf te vertrouwen op je sterkere kanten.

Draag zorg voor je lichaam!

  • Een supporter die je steunt door zijn aanwezigheid is geld waard. Hij doet het werk niet voor jou, want het is jouw proces en jouw doel. Zijn aanwezigheid geeft je wel de nodige steun, motivatie en kracht. Hij kijkt toe en jij weet gewoon dat er iemand is. Daardoor heb je het gevoel er niet alleen voor te staan!
Een supporter steunt je onvoorwaardelijk
Een trouwe ruggesteun motiveert je!
  • Maak het leuk onderweg. Glimlach. Haal je speelsheid gerust uit je binnenzak. Tegelijkertijd mag je al eens vloeken. Je afvragen waarom je er überhaupt aan begon, is heel normaal.
  • De voldoening haal je ook (en vooral) uit je proces. Je leert bij, je wordt sterker, je leert je lichaam beter kennen, je weet wat je beter wel/niet doet. Je doet het eerst heel bewust en uiteindelijk wordt de manier die succes oplevert een automatisme. Misschien kijk je er later zelfs een beetje lachend op terug hoe stuntelig je er ooit aan begon.

Je zal zien. Na een tijdje merk je evolutie. Je wordt beter in het nemen van je stappen, je leert, het gaat vlotter. Je zelfbewustheid groeit.

  • Doe het vooral op jouw tempo en op jouw manier. Vergelijk je niet te veel met anderen of hoe zij het zouden aanpakken. Voel wat werkt voor jou en hou er aan vast. Iedereen vindt zijn eigen methode en zo hou je t vol. Het zal je tevens meer plezier opleveren.
  • Omarm je berg. Het is niet je vijand. Ook al voelt het vaak als een strijd en wil je hem overwinnen. Doe het met liefde en zachtheid. Hoe meer je er een gevecht van maakt, hoe harder en moeilijker het lijkt.
Omarm je berg! Heb zelfliefde!
Omarm je berg!

Welke (mentale) hindernissen je ook tegenkomt of reeds op je pad liggen, je kan ze aanpakken.

Ik geloof heel sterk in een innerlijke kracht die elk van ons bezit.

Voel ze, neem ze vast, ga stap voor stap, met liefde en zachtheid voor jezelf, met jouw lach en de steun van een supporter.

En ben je nog op zoek naar die supporter? Iemand die jou actief ondersteunt, begeleidt en je kan helpen om je weg te vinden?
Contacteer me vrijblijvend.

Samen kan iedereen bergen verzetten!